familjenforssell

Alla inlägg den 18 september 2021

Av Janet Forssell - 18 september 2021 19:56

Dag 6 Vakna hyfsad tid åt enkel frukost tog ett bad i poolen och boka nästa boende i Lyon blev en båt i 2arr området. Måste pröva något nytt. Nu iväg till vårt första vindistrikt Sant Emilon . Väldigt svårt att hitta parkering ,inte som i Champagne där vingårdarna ligger utspritt och du kan handla och smaka på vinerna där. Här ligger de kända gårdarna tätt och du köper oftast i vinbutiker. Hur som helst börja vi med en lunch Grillade Gambas för mig och Billy tog en fantastisk biff med Gorgonzola och fantastiskt perfekta pommes,allt var supergott med två goda glas vin, ett rött Chateau Mauvinon från 2016 och ett vitt från Chateau Frontenille Skulle ni komma hit för att köpa viner finns en shop vid turistbutiken som har 350 olika röda viner. Vi handla på oss lite kom även in i en vinbutik där vi fick smaka på några fantastiska viner. På vägen hem blev det två avstickare. Första stället blev en vingård vars namn Candale . Chateau De Candale 2016 var mycket smakrikt smed en stark karaktär som kan lagras 10-15 år supergott.
Av vår värd blev vi rekommenderade att besöka en vingård Château Pipear. Han hade egentligen stängt men när vi förklara att vi inte kommer komma tillbaka lät han oss både smaka och köpa viner,fast han skulle vara borta om 15 minuter. Mycket trevlig och kunde bra engelska. Det blev en magnum från 2014 två lagringsviner och ett par vardagsviner. På vägen hem stack jag in snabbt på Lidl för att handla lite frukost. Det jag verkligen har lagt märke till i Frankrike skillnad från Sverige är att i Frankrike måste man ha munskydd men kan stå in på en och flåsa ,pussas välkomna är okej ,föredrar som i Sverige att vi inte behöver ha munskydd men håller avstånd och kanske inte kramas och tar i hand. På kvällen tog vi tåget in till Bordeaux här var det livat och glatt märktes det var fredag , vi gamlingar fick göra som ungdomarna pröva pubarna. Blev dock en middag med på torget där vi blev underhållande med musik och dans. Hemma 03.30 hihi

Fantastiska viner

Av Janet Forssell - 18 september 2021 09:51

Dag 5
Idag skulle vi börja morgonen med ett dopp innan vi packa ner för nya äventyr men då vi kom ut och det var disigt värre med vind och 15c avstod vi gick istället till ett bageri och köpte baguette ,croissant . Vi tänkte ändra rutt att köra direkt till Bordeaux istället som vi planerat att ta en avstickare till Mont-st-Michel. Men när vi var klara med frukost och packning var det klarblå himmel,så det blev Mont-st-Michel ändå.
Med facit i hand hade nog det första alternativet varit bättre. Två timmar var det dit och fick nästan en chock så mycket folk. Så ni som tänkte åka dit ta en funderare lång sträcka att gå ca 1000 besökare / timme smal trappa med svettluktande människor ,många turist fäller med dyra souvenir butiker och restauranger som tar hutlösa priser. Vi hade hört man kunde köpa nyfångade Ostron men icke. Fick bli en Lorrient Perrier med baguette istället. Nu sex timmar bilkörning till Bordeaux. Väl framme vid 21.30 blev vi väl välkomna av Remi värden till vårt Airbnb i fyra nätter. Helt okej boende med pool eget rum och toalett gemensamt kök och allrum ,men tydligen jobba de från tidig morgon till sena kvällen så de stör nog inte oss speciellt mycket.

Mint-st-Michell

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Hej! I den här bloggen kommer ni får se vad som händer i familjen Forssells liv, Janet, Billy, Felicia och James!
Vi bor i ett hus i en by som kalls för Vellinge, utanför Malmö.
På den här bloggen kommer ni få se vad som pågår på salongen Lady & Ka

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2021
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Janet Forssell


Ovido - Quiz & Flashcards